Followers

Thursday, June 2, 2016

#SusunAtur : Tudung Kerja

Assalamualaikum wbt... 
Dah lama sangat bonda tak bersiaran... 
Bersawang macam rumah hantu dah rasanya blog ni... 
hahaha😂😂😂

Kali ni, bonda nk berkongsi tentang #susunatur tudung kerja...
Almaklum la,
bonda ni kerja dlm badan beruniform jabatan kerajaan.
Hari² akan sauk tudung yang sama warna ke pejabat...
Tapi jangan salah sangka, bonda bukan jenis hentam keromo dgn pakaian jabatan...

-------------------------------------------------------------------

Bonda memulakan kerjaya dalam jabatan pada tahun 2007...
Pada tahun ni (2007) tudung yang popular adalah tudung bawal tapi,
tudung dibekalkan oleh jabatan ialah tudung 4segi material shiffon...
Ramai kawan-kawan yg seangkatan bonda tak nak / tak suka pakai tudung yg dibekalkan...
Antara sebab utamanya ialah :
1. Lembik,
2. Susah Bentuk

Bagi bonda yang br setahun tinggalkan zaman persekolahan pada masa tu,
lilinkan tudung adalah perkara normal, hehehe...

So  ke pejabat lah dengan tudung berlilin pada masa tu.

Tapi part yang paling kelakar apabila hujan.
Pasti akan ada officer lelaki yang bertanya :
Kenapa air hujan bertakung atas tudung kau???
Hahaha, gelak besau bonda setiap kali diajukan soalan cam gini...
korang mesti boleh faham kan???
Silap-silap kau pun gelak baca part ni, hehehe...

Tahun berganti tahun,
tudung pertama yang dibekalkan oleh jabatan masih bonda gunakan sehingga tahun 2016 ni...
Tapi bonda dah seiringkan tudung berkenaan sama tingkat dengan fesyen terkini...

tadaaaaaaa...
(lihat gambar di bawah)



Bonda da transform tudung berkenaan menjadi shawl...
Makanya, berkeknis lah bonda pada hari-hari tertentu apabila ke pejabat...
Nampak tak???
taknak kalah melaram bila ke pejabat...
hehehe

Prinsip bonda senang je,
selagi apa yang bonda pakai tu dibekalkan oleh jabatan,
transform la macamana rupa bonda berani pakai ke pejabat...

-------------------------------------------------------------------

Dalam tahun 2010 jabatan bekalkan tudung berawning...

Tudung berawning yang pertama dibekalkan jabatan tak mencapai piawaian.
Bonda pon tak tau mana tercampak tudung tu...
Tudung seterusnya dibekalkan bersemenggah selepas dikomplen, ooopppsss...🙊🙊🙊

Tapi 2016 ni bukan trend tudung berawning kan???
rata² nya selesa tudung tak berawning

Makanya, terjadi lagi transform pada tudung yang dibekalkan jabatan...
dan seperti biasa, bonda tetap pada prinsip transform bonda, hehehe...
Selagi dibekalkan oleh jabatan transform camna rupa pun bonda tetap sarung ke pejabat...



dan untuk kali ni,
bonda datangkan combination shiffon 2007
bersama tudung segera...
nampak tak yang awning tu kain shiffon???

Perangai transform tudung jabatan tak terhenti setakat tu, hehehe...

Kawan sepejabat pula mengajar bonda...
buangkan "cap awning" ...



Makanya....
terjadilah rupa yang sebegini setelah dibuang "cap awning"

walaupon menyarung uniform ketika bertugas, MELARAM itu perlu...
hahaha

-------------------------------------------------------------------

Hari² basuh tudung yang sama...
Tak rasa ke macam ulang pakai tudung yang da basuh???
Jawapan bonda : TAK
Cer korang zoom kan gambau kat bawah ni...
Bonda da hantar jahit halus berwarna utk setiap tudung...
Makanya, TAK AKAN berlaku ulang pakai tudung yg sama dalam seminggu...
Kadang², bonda boleh matchkan baju (beruniform hanya di pejabat) ke pejabat mengikut warna benang pada tudung...
cara ini boleh meniupkan aura posotif setiap hari ke pejabat...

Macamtu la kesahnya / rupanya bonda #susunatur tudung kerja...

p/s : ada ternampak label ariani dan jakeL pada tudung...
cerita pasal tudung je tp panjang lebau gak, hehehe...
lepas rindu di alamaya...


*kekemasan itu perlu dalam berpakaian*
#tolongjagapenampilan

Wednesday, June 1, 2016

#GobokLesungpipit : SeQuin II






SeQuin II - RM82

Measurement: 
Size S:
Length: 140cm Bust: 90cm Waist: 82cm Shoulder: 37cm Sleeve: 58.5cm 

Size M:
Length: 141cm Bust: 95cm Waist: 87cm Shoulder: 38cm Sleeve: 58.5cm

Size L:
Length: 142cm Bust: 100cm Waist: 92cm Shoulder: 39cm Sleeve: 59cm

Size XL:
Length: 143cm Bust: 105cm Waist: 97cm Shoulder: 40cm Sleeve: 59cm

Material :
Quality Mixed Satin 

Description :
Hidden Side Pockets,
Front Button for BF,
Both Sleeve end

#sayajual
#sayajualonline
#sayajualdresslawa
#sayajualdresscantik
#akujualakulahmodel
#goboxgojes
#goboklesungpipit
#whatsapp 0137330044

#GobokLesungpipit : Full Lace











Full Lace - RM 82

Product Detail
Measurement: 
Size S:
Length: 140cm Bust: 86cm Waist: 76cm Shoulder: 36cm Sleeve: 58.5cm 

Size M:
Length: 141cm Bust: 90cm Waist: 80cm Shoulder: 37cm Sleeve: 59cm 

Size L:
Length: 142cm Bust: 94cm Waist: 84cm Shoulder: 38cm Sleeve: 59.5cm 

Size XL:
Length: 143cm Bust: 98cm Waist: 88cm Shoulder: 39cm Sleeve: 60cm 

Material :
Full Lace With Full Inner Lining

Description :
Back Zip,
Hidden Side Pocket.

#sayajual
#sayajualonline
#sayajualdresslawa
#sayajualdresscantik
#akujualakulahmodel
#goboxgojes
#goboklesungpipit
#whatsapp 0137330044

#GobokLesungpipit : Europe Design

Europe Design - RM 67

Product Detail
Measurement: 
Size S:
Length: 140cm Bust: 90cm Shoulder: 34.5cm Sleeve: 60cm 

Size M:
Length: 141cm Bust: 94cm Shoulder: 36cm Sleeve: 61cm 

Size L :
Length: 142cm Bust: 98cm Shoulder: 37.5cm Sleeve: 62cm 

Size XL:
Length: 143cm Bust: 102cm Shoulder: 39cm Sleeve: 63cm 

Material :
Crepe + Chiffon
(Sleeve with Inner Lining) + Lace 

Description :
Hidden Side Pocket,
Back Zip.

#sayajual
#sayajualonline
#sayajualdresslawa
#sayajualdresscantik
#akujualakulahmodel
#goboxgojes
#goboklesungpipit
#whatsapp 0137330044

#GobokLesungpipit : Sequin Princess

Sequin Princess - RM67

Product Detail
Measurement: 
Size S:
Length: 140cm Bust: 88cm Waist: 78cm Shoulder: 36cm Sleeve: 59cm 

Size M:
Length: 141cm Bust: 93cm Waist: 83cm Shoulder: 37.5cm Sleeve: 59.5cm 

Size L:
Length: 142cm Bust: 98cm Waist: 88cm Shoulder: 39cm Sleeve: 60cm 

Size XL:
Length: 143cm Bust: 103cm Waist: 93cm Shoulder: 40.5cm Sleeve: 60.5cm 

Material :
Crepe + Sequins

Description:
Back Zip , Hidden Side Pockets.

#sayajual
#sayajualonline
#sayajualdresslawa
#sayajualdresscantik
#akujualakulahmodel
#goboxgojes
#goboklesungpipit
#whatsapp 0137330044

#GobokLesungpipit : Tunic Blouse




Tunis Blouse - RM 55

Product Detail
Measurement: 
Size S:
Length: 95cm Bust: 89cm Waist: 82cm Shoulder: 35.5cm Sleeve: 59cm 

Size M:
Length: 96cm Bust: 94cm Waist: 86cm Shoulder: 37cm Sleeve: 59.5cm 

Size L:
Length: 97cm Bust: 99cm Waist: 92cm Shoulder: 38cm Sleeve: 60cm 

Size XL:
Length: 98cm Bust: 102cm Waist: 98cm Shoulder: 39.5cm Sleeve: 61cm 

Material :
Crepe 

Description :
Hidden Side Pocket.

#sayajual
#sayajualonline
#sayajualdresslawa
#sayajualdresscantik
#akujualakulahmodel
#goboxgojes
#goboklesungpipit
#whatsapp 0137330044

#GobokLesungpipit : Trendy Chiffon Blouse


Product Detail
Measurement: 
Size S: 
Length: 79cm Bust: 90cm Shoulder: 35cm Sleeve: 59.5cm 

Size M:
Length: 80cm Bust: 96cm Shoulder: 36.5cm Sleeve: 60cm 

Size L:
Length: 81cm Bust: 102cm Shoulder: 38cm Sleeve: 60.5cm 

Size XL:
Length: 82cm Bust: 106cm Shoulder: 39cm Sleeve: 61cm 

Material :
Pearl Chiffon With Full Silk Inner Lining

#sayajual
#sayajualonline
#sayajualdresslawa
#sayajualdresscantik
#akujualakulahmodel
#goboxgojes
#goboklesungpipit
#whatsapp 0137330044

Saat Aku Melihat Dunia

Aku Terima Maharnya

Nurul Insyirah bt Muhamad Hafiz

Nurul Iman bt Muhamad Hafiz

Designed by UMIESUEstudio 2014 FOR INSYIMANHAFIZ