Followers

Tuesday, December 23, 2014

Rini, Setelah 2 Tahun

Assalamualaikum wbt...
Bulan 12 [Disember] byk juga tarikh penting dalam hidup bonda.
Salah satunya ialah melahirkan zuriat kedua bonda, Nurul Iman

Rini 23.12.2014...
Nurul Iman menginjak usia 2 tahun...

Bonda 'belanja' korang beberapa keping gambar Nurul Iman...

Princess Iman Anna

Ya Allah, sejuk tengok Nurul Iman gelak
(Si booolat ni serius orangnya)



Dari rumah pengasuh...
Bersama 'Bantal Busuk'

Antara mimik muka termahal dari Nurul Iman...

Bonda doakan Nurul Iman panjang umur,
murah rezeki,
berjaya dunia akhirat
menjadi anak yang solehah yang akan mendoakan bonda dan papa apabila kami tiada kelak
Doa yang baik-baik dari bonda dan papa sentiasa mengiringi perjalanan hidup Iman

luv insyimanhafiz,
Peace!!!

Friday, December 19, 2014

Alhamdulillah, 6 Tahun

Assalamualaikum wbt...
Alhamdulillah, bonda masih diberi kesempatan oleh Allah swt untuk merasai tahun ke 6
bergelar seorang ISTERI...
Semoga kita berkekalan hingga ke Jannah, aminnn...

Luv insyimanhafiz,
Peace!!!

Monday, November 17, 2014

#SusunAtur : Lipat Baju Cara Malas

Assalamualaikum wbt...
Sebelum ni bonda pernah up n3 lipat baju anak2 style bonda kt SINI
skang kite up kan cara plak...
#lipatbajucaramalas, hehehe...

kenapa bonda cakap cara malas???





sebab bonda gune pelipat ni
beli pelipat baju ni kt Mr. D.I.Y
harga lupa la plak...
yang ni saiz kecil...saiz baju ank...

macamane carenye???



1. bentangkan sehelai baju di atas alat pelipat



2. Kemudian, ambil plak seluar...
letakkan di atas bentangan baju tadi [ini cara bonda]



3. lipat kanan, lipat kiri, lipat ke atas
jadi la rupe sebegini...



 4. Pusingkan ke dalam baju tadi...
SIAPPP!!!
pasni susun lelawo dalam lemari yerrr...




Aaaaaaapa???
kurang jelas???



OK...OK..kita cerita dari mula...
perangai bonda kalau beli baju tuan-tuan puteri bonda memang akan beli sepasang sepasang.
mudah nk urus bile nk pakaikan baju pada tuan-tuan puteri.

Kisahnya bermula di sini (hahaha, dramatik sungguh)
bile angkat jemuran dari ampaian,
bonda akan pastikan bonda pasangankan pakaian tuan-tuan puteri siap-siap supaya
SENANG masa nak melipat nanti dan JIMAT MASA.
takde lah nk kumbah2 baju cari pasangan untuk dilipat



Berbalik pada cerita cara bonda melipat baju menggunakan gajet pelipat ni...
1. bentangkan baju di atas gajet pelipat.
(nampak tak baju dora lebih besar dari pelipat?)

lihat langkah seterusnya, cara bonda.



2. Ambil pasangan seluar, letakkan di atas baju tadi,
kemudian lipatkan lebihan baju itu selari dengan gajet pelipat yang di atas.



3. lipat sayap kanan gajet pelipat supaya baju akan menjadi seperti gambar di bawah



kemudian,



4. lipatkan sayap kiri gajet pelipat supaya menjadi seperti gambar di bawah



5. Lipatkan pelipat yg bawah ke atas
(maksud pelipat yg bawah tu, yang ade trademark bondalesungpipit tu)
makanya, siap sudahlah menggunakan gajet pelipat ni.


Tapiii
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
,

cara bonda x berakhir di situ.



langkah terakhir cara bonda...
macam lipat stokin gak...
masukkan yang luar ke dalam...
cara ini sangat berkesan untuk mengelakkan baju terburai...
bila packing balik kampung @ travel, tuan-tuan puteri pun da tau begitu juga en. papa...
takde lah masalah terjerit terlolong tanya seluar mana pkai dengan baju mane mama/sayang?

nak lagi memudahkan kerja, bonda selit panties Insyirah dalam baju tu.
bile buka lipatan baju tu, Insyirah terus ambil panties yang memang da terselit dalam lipatan baju untuk dipakai.
(bonda ajar Insyirah pakai panties secara permanent seawal usia 3tahun)
dengan cara ini juga, kadang-kala Insyirah kemas sendiri tau beg dia yang nak di bawa ke taska.
Insyirah juga pasti akan selitkan panties dalam lipatan baju-baju dibawa seperti yang bonda praktikkan
(kepimpinan melalui teladan, hehehe)



inilah rupanya SEBELUM dan SELEPAS menggunakan pelipat gajet pelipat baju...
ada bezanya pada bonda...saiz baju yang dilipat dah SAMA


Yang ini pula level baju dipakai siang...
saiz lipatan dah SAMA



Ini pula laci baju Nurul Iman...
Laci ni sejak bonda bujang...
Dari Nurul Insyirah da sampai ke Nurul Iman...
Dalam laci ni, bonda dirikan setiap baju Nurul Iman yang dilipat.
Cara lipatan masih sama dengan cara lipatan baju Nurul Insyirah.



Hahhh...nampak x keberkesanan cara malas ni???
Bukan tak boleh lipat tanpa gajet kan tapi bonda nak saiz yang SAMA tu...
apepun, bonda puas ati.
Anda macam mana??? hehehe


Sekian,

luv insyimanhafiz,
Peace!!!



notahhujungkarangan : rindu nak menaip cerita susunatur sebenarnya.

Wednesday, November 12, 2014

#ClothDiaper : Stripwash

Assalamualaikum wbt...
Untuk cerita #ClothDiaper kali ni bonda nk share bout stripwash plak.

Kalau sape perasan, dalam n3 #carapengendalianCD yang bonda da post sebelum ni, ade 1 word iaitu stripwash.

Sebelum apa2, mey bace sini kenapa perlu stripwash???
Tujuan stripwash adalah untuk membersihkan insert yang mungkin mengandungi sisa sabun yang terkumpul di dalam lapisan kain pada insert.
Stripwash perlu dilakukan apabila CD yang dipakai mudah bocor, atau cepat berbau hancing.
Ini kerana lapisan minyak telah terbentuk akibat sisa sabun yang tertinggal pada CD membuatkan insert kurang menyerap.

Cara ringkas melakukan stripwash:

1.  Basuh dan bilas kesemua insert tanpa sabun. Gunakan setting quickwash.

2. Basuh, bilas, spin semua insert dengan Sunlight (rumah bonda mmg guna sunlight).
     Gunakan setting normal.

3.  Basuh, bilas, spin semua insert tadi dengan sabun basuh CD.
4.  Basuh, bilas, spin semua 
insert tanpa sebarang sabun untuk hilangkan sisa sabun.

* Sunlight boleh diganti dengan cuka
** boleh juga menambahkan soda bikarbonat yang bertujuan menggebukan kembali insert

Sekian, perkongsian bonda untuk rini.

luv insyimanhafiz,
peace!!!

Hingga Titisan Dakwat Terakhir

                    Namaku Biru. Aku dilahirkan di sebuah kilang membuat alat tulis di negara Malaysia. Setelah siap diproses, aku dibungkus di dalam sebuah kotak bersama ribuan rakan yang serupa rekaannya dengan diriku. Selepas dibungkus, kami dihantar ke sebuah kilang. Di sana, badan-badan kami telah dicetak dengan jenama Faber-Castell.


-lakonan semula-
                    
                    Aku diperbuat daripada plastik. Badanku diisi dengan cecair berwarna biru yang dipanggil dakwat. Setelah itu, badanku disarung dengan baju yang berwarna jernih, dipakaikan kasut bewarna biru serta diberikan topi juga bewarna biru. Pada hujung badanku terdapat satu mata yang dipanggil mata pena. Mata penaku bersaiz 0.7. Maka, siap sempurna sudahlah diriku sebagai sebatang pen.

                    Dari sebuah kilang, aku dan rakan-rakan ditempatkan di sebuah gudang. Kemudian, kami dihantar ke sebuah stor. Aku pasti, ini adalah stor alat tulis kerana di dalam stor tersebut, terdapat kertas kajang, pensil, pemadam, kertas A4 double A dan bermacam-macam lagi alat tulis yang tidak terkira banyaknya pada pandanganku. Berkampunglah kami semua di situ.

                    Pada suatu hari, aku serta rakan-rakan yang sekotak dengan ku telah dikeluarkan dari stor tersebut. Kami dibawa oleh seorang lelaki berkaca mata dan berkopiah putih ke sebuah pejabat. Sepanjang perjalanan ke pejabat lelaki tersebut, kami telah menaiki kereta dan melalui jambatan Pulau Pinang yang pertama. Indah tidak terperi pengalaman ini bagiku. Dari dalam kenderaan kami dibawa keluar dan menaiki lif ke aras empat sebuah pejabat. Ini juga satu pengalaman baru bagiku iaitu menaiki lif. Setelah dipunggah, aku dan kawan-kawanku telah dimasukkan ke dalam sebuah almari besi kemudian pintu almari itu ditutup. Maka, gelap gelita dunia kami buat seketika. Dari dalam almari tersebut, kami hanya menerima sedikit cahaya dari celahan pintu. almari. Setiap hari pintu almari besi ini pasti akan dibuka tetapi mereka yang membuka pintu almari itu tidak pula mengambil diriku atau rakan-rakanku sebaliknya mengambil sampul surat yang pelbagai saiz, fail kulit putih, sampul kecil yang bewarna kuning ataupun kertas minit. Mereka semua adalah rakan-rakanku sepanjang aku berada dalam almari besi itu. Setiap helai yang keluar pasti akan tersenyum girang sambil mengucapkan selamat tinggal kepada kami yang masih setia dalam almari besi tersebut. Mereka bangga kerana dapat berkhidmat. Aku perhatikan sampul surat sangat berkepentingan dalam pejabat tersebut.

                    Hari demi hari berlalu dengan pantasnya. Setelah sekian lama bermastautin di dalam almari tersebut, pada suatu hari pintu almari besi itu dibuka seawal pagi. Maka terpancullah seorang wanita berpakaian seragam sedang mencari-cari sebatang pen. Wanita tersebut mengambil beberapa batang pen untuk diuji cuba dakwatnya. Diriku tidak terkecuali berada dalam genggaman tangan wanita tersebut. Setelah menguji cuba dakwat aku dan rakan-rakanku, akhirnya aku menjadi pilihan wanita tersebut. Dari dalam bilik stor, ak dibawa keluar berjalan sehingga ke meja wanita tersebut. Seusai sampai di meja tuan baruku, aku terus digunakan. Aku berasa bangga kerana dapat berkhidmat untuk tuan baruku. Tuan aku telah meletakkan label nama -INTAN- di atas badanku yang ditulis di atas secebis sticker bewarna putih. Aku berfikiran, nama tuan baruku adalah INTAN.

                    Menurut cerita dari tuan aku kepada rakan sepejabatnya, seandainya aku tidak dilabelkan pasti aku telah hilang. Seronok rasanya apabila dapat berkhidmat sepenuhnya kepada tuan aku. Setiap hari tuan aku akan menggunakan aku. Kadang-kadang aku diselit di dalam diari untuk dibawa menghadiri mesyuarat. Setelah tamat waktu pejabat, aku pasti akan berehat dengan senang lenang kerana esok aku akan terus berkhidmat untuk tuan aku.

                    Darah biru aku semakin hari semakin berkurangan. Aku risau kerana suatu hari nanti pasti aku tidak lagi dapat berkhidmat untuk tuan aku. Apa yang aku takuti akhirnya terjadi. Kini, setelah beberapa bulan berkhidmat dengan  tuan aku akhirnya darah biruku kehabisan jua. Inilah dikatakan berkhidmat sehingga ke titisan dakwat yang terakhir.
-aku sebatang pen-



                    Sebelum aku dibuang ke dalam bakul sampah, aku dapat melihat rakan seangkatan ku telah dibawa keluar dari almari besi untuk berkhidmat dengan tuan ak. Seperti juga aku, rakanku juga telah dilabelkan oleh tuan aku tapi, aku dapat melihat tarikh pada label tersebut. Mungkin tuan aku ingin mengira jangka hayat rakanku. Bertuahnya badan sahabatku itu, kerana jangka hayatnya dicatatkan oleh tuan aku.


                    Terima kasih puan cantik kerana menggunakan aku sehingga titisan dakwat terakhir serta menjagaku sebaik mungkin. Buat sahabatku, berkhidmatlah dengan sebaik mungkin kerana tuan kita sangat dedikasi orangnya. Begitulah tamatnya kisahku sebatang pen yang berjasa. Kini, aku telahpun dibuang ke dalam bakul sampah.
-tamatlah riwayat aku, sebatang pen-


#nangiscikguBMbacekaranganbonda
#hilangsudahskillmengarang
#iniadalahceritabenar

Monday, October 27, 2014

#ClothDiaper : Cara Pengendalian

Assalamualaikum wbt...
Kali ni bonda nk share plak cara pengendalian #clothdiaper.


Jika anda adalah ibu bekerjaya spt bonda,
jangan takut sekiranya ingin menggunakan CD ketika menghantar anak2 ke babysitter (BS),
TAPiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, pastikan bekalan CD yg dihantar ke BS tu 
CUKUP.
Untuk memudahkan tugas BS, (sebab ada BS yang taknak handel CD ni kerana leceh)
caranya : simpa je CD yang telah dipakai ke dalam wetbag atau plastic bag tanpa perlu dibilas oleh BS.
Kalau nak memudahkan kerja BS untuk membersihkan CD, bolehlah applykan nappy liner.
Makanya, senang la kerja BS. Hanya buangkan nappy liner tu dan tak adalah CD banyak kesan poo supaya CD lebih mudah untuk dibilas.

*** Pengalaman bonda sendiri
Bonda menghantar 3 keping CD yang berisi 2 insert setiap 1
Bonda bekalkan 3 keping xtra insert

&
1 wetbag

*** Alhamdulillah, BS Bonda bilaskan setiap CD yang Nurul Iman pakai setiap hari.
Adakalanya, bila BS terlupa masukkan CD dan insert dalam wetbag yang bonda bekalkan,
makcik zahrah akan tolong basuhkan. Syukur sangat dapat BS cmni.

Bila sampai rumah, ambil semua CD-CD yang telah dipakai tadi. Letak je bawah shower bagi shower yang tolong bilaskan CD-CD tu atau mandi je dengan CD tu tp jangan sabunkan CD tu ye.




Kemudian, bilas setiap CD smpai hilang kesan poo dan perah.
Insert boleh diperah dengan kuat tapiiiiiii JANGAN PERAH COVER DENGAN KUAT takut lapisan laminated koyak.


Jika warna poo masih ada pada CD, jangan risau!
Lepas basuh dalam mesin dan jemur pada matahari, warna tu akan hilang.

Bonda akan bilas dan basuh setiap hari kerana memang pengguna CD sepenuhnya.

Bonda juga syorkan pada korang basuh CD menggunakan mesin basuh untuk pembersihan yang lebih optimum.
Jika korang rajin sangat nk membasuh secara manual dengan tulang 4 kerat korang,
JANGAN berus CD.
Gosok-gosok manja dan bilas dengan air yang banyak





Untuk basuhan menggunakan mesin basuh,
masukkan cover ke dalam net untuk menjaga kualiti cover dan button.
Gunakan setting normal untuk basuhan tapi setkan 3 kali bilas.
Digalakkan melakukan stripwash sekurang-kurangnya 2 bulan sekali.
Hanya sabun untuk CD saja dibenarkan seperti sabun
~ Pureen HAD,
~ Autumnz - Baby Safe Laundry Detergent,
~ Rockin' Green Detergent,
~ LunaCare Detergent,
~ Cosway Ecomax,
~ Cosway Kiddiewash {{{ 
Bonda gunakan yang ini


Kuantiti sabun tu mestila ¼ dari jumlah yang diperlukan.

sekian, perkongsian bonda kali ni.

luv insyimanhafiz,
Peace!!!

Sunday, October 26, 2014

#ClothDiaper : Pengenalan

Assalamualaikum wbt...
Rini bonda nk bercerita mengenai #clothdiaper...

Cloth Diapers atau lampin kain mempunyai beberapa jenis design iaitu

* All in One
AIO cd adalah cd yang insertnya telah dijahit terus bersama inner, jadi ia boleh terus dipakai kepada bayi.
Cd jenis ini menjimatkan masa kerana tak perlu dimasukkan insert untuk dipakai kepada bayi.
Namun begitu, cd jenis ini mengambil masa yang lebih lama utuk kering kerana bahagian dalam yang tebal.



** All In Two
AI2 cd ni pula didatangkan dengan cover dan insert yang permukaan atasnya mempunyai fabrik yang boleh direct pada kulit bayi seperti bamboo atau fleece.
Insert akan diletakkan di atas cover jadi setiap kali bayi pee atau poo, hanya perlu tukarkan insert tanpa menukar cover jika cover masih bersih.
Kebanyakkan insert bagi cd jenis ini mempunyai lapisan fabrik yang boleh direct pada kulit bayi seperti bamboo,suede atau fleece.



*** Pocket Cd
Cd jenis ini yang paling banyak di pasaran. Cd jenis ini amat mudah dipakai, insert perlu dimasukkan ke dalam poket yang disediakan. Cd ini lebih cepat kering berbanding cd AIO kerana cover dan insert dapat dijemur secara berasingan. Cd ini agak leceh kerana perlu dimasukkan insert ke dalam poket. Namun begitu cd ini mudah dikendalikan.
(bonda prefer CD ni)



Terdapat 3 bahagian utama pada cd iaitu
* cover yang merupakan lapisan material kalis air paling luar, ** inner iaitu lapisan kain sebelah dalam dan
*** insert iaitu kain yang berbentuk pad yang mempunyai beberapa lapisan kain berfungsi menyerap dan menakung cecair.

Material inner kebanyakkannya terdiri daripada microfleece, microsuede atau bamboo yang berfungsi menyerap cecair dengan cepat dan memberi efek kering kepada bayi.

Material bamboo adalah material yang baik yang menyerap cecair lebih cepat dan sesuai untuk bayi yang mempunyai kulit sensitif kerana ada sesetengah bayi alah kepada microfleece.

Insert pula terdiri daripada material microfibre atau bamboo. 

Microfibre tidak digalakkan diletak terus kepada kulit bayi kerana kuasa serapannya yang kuat boleh menyebabkan kulit bayi terlalu kering, namun begitu material bamboo boleh digunakan terus kepada kulit bayi.



Double Row Buttons

Double row buttons lebih baik daripada single row kerana button pada row kedua berfungsi mengatasi drop wing dan membuatkan pemakaian lebih kemas di bahagian peha bayi.



Gusset
Gusset adalah jahitan kedutan di bahagian tengah inner yang berfungsi menghalang bocor di bahagian peha.
Sesuai untuk bayi yang mempunyai poo yang cair.

sekian.

luv insyimanhafiz,
peace

Monday, October 20, 2014

#Family : Masa Berkualiti

Assalamualaikum wbt...
Ke mane hujung minggu ni kawan2???

Insyiman nk berjalan-jalan ke Penang.
Jom la ikut...

Kitorang pergi under rombongan taw tp kitorg naik kereta, tak naik bas. Hehehe...

Rombongan ni anjuran Tabika KEMAS Sg. Kechil, Nibong Tebal. Masa bonda berpantang Nurul Iman, Insyirah menumpang tabika ni seketika. Makanya, cg tabika yg merangkap mak cik en papa pelawa kitorang utk sertai rombongan.
Bila pergi secara berpasukan kosnya dikira pakej.
Jadi, jangan tanya pada bonda how much tiket masuk.

Jom bonda belanja gambau.

Tempat pertama yang kitorg lawati ialah...

*biarkan gambar berbicara*

Dari bawah ni nk smpai ke atas kene naik keretapi.
Kelajuan keretapi tu 40km/jam dan dalam mase 5minit kite akan sampai ke destinasi...
5minit tu terase lame sebab nye bentuk muke bumi yg mencerun, huhuhu (cuak perut)
Alhmdulillah, setelah 7 tahun bermastautin di Penang, bonda berjaya gak menjejakkan kaki ke sini.

Bile smpai dekat atas tu, bonda ase kagum sgt.
SubhanAllah, indahnye ciptaan-Mu...
Sooo, sesape yg x pernah smpai BUKIT BENDERA ni lg sila batalkan niat nk melawat negara orang tu, hehehe...
Atas ni pon sejuk, aman daman, sesuai juga untuk honeymoon.
Hotel pon ade, pemandangan pon cantik...

seterusnya bonda belanja gambau berani mati lak...

hohoho, dr mane dtg kekuatan bonda nk bgambau dgn haiwan seekor ni???
hahhh, diri sndiri pon plik.
en papa yg ajak, bonda ikutkan je..
Insyirah xde dlm ni coz die takut, Nurul Iman pon sebb bonda dukung.
kalau tidak asenye die sndiri pon da jd pemerhati kt bawah cm kakak die.

selain ular, ade burung kakak tua yg bijak tu.
korg boleh pilih, nk bgambau dgn ular @ burung kakak tua.
tp kn, korang dilarang mengambil gambar haiwan tersebut mggunakan handphone korg.
sile hormati hak pemilik kerana itu la sumber pendapatan diorg demi sesuap nasi.
alaaa...x mahal pon, RM10 je korg bayau.



Kau kunci, cintaku di dalam hatimu...
ku pahat namamu di mangga pintu...
hahaha, dramatik sungguh.
bonda bgmbau je, x de pon kunci bgai name kt situ.
"ku pahat namamu di dadaku wahai kekanda"

hahaha...mahal, RM30...makan pon kenyang

Nurul Insyirah bab posing serah kt die.
Nurul Iman tu kegayatan sebenarnya.



Pastu kitorg reronda naek kete ape ke name ntah...
tp yg bonda pasti kete yg org selalu gune kt padang golf tu...
ape name wey, cer gtaw bonda...



next moment, bgambau lak kt keretapi pertama ni..
inilah cg tadika @ makcik beserta ank daranya...



penat berjalan kite basahkan tekak plak...
ais kacang @ ABC
Serius sedap...
sebenarnya, bonda nmpk family meja sebelah makan..
g la mencari kt kawasan foodcourt tu tp x jmpe...
dengan muke x malu n selamba, bonda tanya kat akak meja sebelah tu, "kakkk, beli ktne?"
asben die dgn baik hati gtaw kt bawah...hehehe...
makanya lepas la hajat bonda nk merasa...
ada buah kiwi, dragon fruit, pisang n pelam tgh2 tu ade 1scoop ais krim
kt bawah ade ABC yg baaanyak sgt kacang merah nye
(bonda suke, bonda suke)


setelah selesai membasahi tekak dan mengisi perut, kitorg pon menaiki keretapi utk trun ke bawah

time ni diorang tengah dekorasikan sempena sambutan Deepavali.



rahmat Allah bakal membasahi bumi,
sekian saja lah lawatan kami di sini...

Moh kite ke destinasi seterusnya...

Dari ulat jadi kepompong,
duduk tidur dalam kelonsong,
cukup masak kepompong pecah [pommm!!!]
Jadilah rama-rama yang indah.

Rama-rama terbang merata,
sungguh cantik aneka warna
hisap madu di pohon bunga,
tapi sayang hidup x lama..

huhuhu, cmtulah kitaran hidup rerama..
sebenarnya nk gtaw lokasi seterusnya ialah TAMAN RAMA-RAMA
kalau perati gambau di atas bebetul, ade seekor rerama tgh menghisap madu

byk nye rerama berterbangan sampai atas kepala pon ia hinggap.

selain itu, ade gak hidupan lain kt Taman Rerama ni...
Pokok Periuk Kera...

ade banyak lagi tp bonda x sempat snap dek kerana mendukung Nurul Iman.


*kami 3 beranak* 


kami Sekeluarga @ 4 beranak.

Lepas pada ni, kitorg ke Kebun Bunga...
kat sana boleh mandi manda, ade kolam...

mula2 ingatkan perancangan batal sebab hujan tapi kanak2 tabika tu nak sangat pergi.
diorg siap blh kate kt cikgu klw demam nnt mkn ubat...
hehehe...bijakkk, bijakkk...

diorg mandi pon dalam keadaan hujan renyai2...
anak dare bonda 2 orang tu pon mandi sebb baju mandi diorg mmg da bawa...
lagi pon mane blh tahan tengok kolam depan mate...
apa pon seronok tgk anak2 happy...

sekian sahaja masa berkualiti kami di hari minggu.

luv insyimanhafiz,
peace!!!

notadaribonda : tq #umiesue utk header watermark yg ohsem.

Thursday, October 16, 2014

FreeGift Bermanfaat

Assalamualaikum wbt...
korang biase dpt freegift x bile beli brg2???
cmfirm la biasekn...
tipu la x biase...
klw kt stesen myk tu siap dpt sebotol mineral water 500ml bile isi myk rm30...
tu la namenye freegift...

kali ni bonda nk share bout freegift yg bonda dpt mase belikn rantai tgn ank2 baru2 ni.



ini lah rantai tgn diorg...
bonda dpt "imbuhan" so bonda letak "tanda" imbuhan tu dgn belikan brg kemas utk ank2...


bile da beli emas ni, biase nye kite dpt payung dan beg kn???
tapi tidak untuk belian bonda kali ni...

mai rapat mai dekat...
bonda nk "belanje" gambau dgn korg ape freegift bonda dpt utk belian emas kali ni...
pada bonda sgt bermanfaat...



1



2



3



4



5



6



7



8



9



10


!!!


tadaaaaaaa...
BEG SEJADAH



ini rupe bile dibentangkan...
sejadah yg besau taw...
Alhamdulillah...moge murah rezeki tn punya kedai emas ni...



aaaaaaapa???
korg nk taw kedai emas mane ni???

ok2...bonda belanja info lak utk korg...

Kedai Emas Anuar namenye

Lokasi ???
Di Perda...
kt Bandar Sunway pon ade...
Tp bandar sunway blok lame taw...
yg depan Sunway Carnival tu...

sket  info lg...upah emas kt kedai ni masih murah taw...

sekian,

luv insyimanhafiz,
Peace!!!


notakakitanganbonda : selagi digunakan sejadah ni, selagi tu la berpanjangan pahala utk org yg memberikan sejadah ni...

Saat Aku Melihat Dunia

Aku Terima Maharnya

Nurul Insyirah bt Muhamad Hafiz

Nurul Iman bt Muhamad Hafiz

Designed by UMIESUEstudio 2014 FOR INSYIMANHAFIZ