Followers

Tuesday, December 22, 2015

#GobokLesungpipit : Mermaid Jubah

Mermaid Jubah


RM 70 FREE postage

Product Detail
Material :
Pearl Chiffon With Full Silk Inner Lining

Description :
Back Zip, Sleeve end with functional button.

Measurement: 
Size S :
Length: 140cm * Bust: 83cm * Waist: 70cm * Hip: 90cm * Shoulder: 36cm * Sleeve: 59cm


Size M :
Length: 141cm * Bust: 88cm * Waist: 75cm * Hip: 95cm * Shoulder: 37cm * Sleeve: 60cm


Size L :
Length: 142cm * Bust: 93cm * Waist: 80cm * Hip: 100cm * Shoulder: 38.5cm * Sleeve: 60.5cm


Size XL :
Length: 143cm * Bust: 97cm * Waist: 85cm * Hip: 105cm * Shoulder: 40cm * Sleeve: 61cm













#GobokLesungpipit : Joint Color Shiffon Satin

Joint Color Chiffon Satin
RM 81
Product Detail
Material : 
Quality Satin With Pearl Chiffon ( Sleeve with lining , Body no lining )
Description :
Functional Button
Measurement: 
Size S :

Length: 139cm * Bust: 91cm * Waist: 84cm * Sleeve: 60cm * Shoulder: 36cm 


Size M :
Length: 140cm * Bust: 95cm * Waist: 88cm * Sleeve: 60.5cm * Shoulder: 37cm 



Size L :
Length: 141cm * Bust: 99cm * Waist: 92cm * Sleeve: 61.5cm * Shoulder: 38.5cm 


Size XL :
Length: 142cm * Bust: 103cm * Waist: 96cm * Sleeve: 61.5cm * Shoulder: 40cm
 







#GobokLesungpipit : Princess Cut Blouse

Princess Cut Blouse



RM 52

Product Detail
Material :
Pearl Chiffon With Full Silk Inner Lining 

Description :
Functional button at cuff.

Measurement: 
Size S :
Length: 85cm * Bust: 90cm * Waist: 84cm * Sleeve: 60cm * Shoulder: 35.5cm 


Size M :
Length: 87cm * Bust: 95cm * Waist: 89cm * Sleeve: 60cm * Shoulder: 37cm

Size L :
Length: 88cm * Bust: 101cm * Waist: 95cm * Sleeve: 60.5cm * Shoulder: 38.5cm


Size XL :
Length: 90cm * Bust: 106cm * Waist: 100cm * Sleeve: 60.5cm * Shoulder: 40cm










Tuesday, December 1, 2015

#GobokLesungpipit : Lace Waist Jubah

LACE WAIST JUBAH

Material :
Pearl Chiffon With Full Silk Inner Lining

RM 70 + Postage : RM 10

Product Detail
Measurement: 
Size M :
Length: 140cm * Bust: 92cm * Shoulder: 36cm * Sleeve: 59cm


Size L :
Length: 142cm * Bust: 96cm * Shoulder: 38cm * Sleeve: 60cm


Size XL :
Length: 143cm * Bust: 100cm * Shoulder: 40cm * Sleeve: 61cm










#sayajual
#sayajualonline
#sayajualblouse
#simpelbutnice
#materialsetandingbutik
#goboxgojes
#goboklesungpipit

Wednesday, November 4, 2015

#GobokLesungpipit : Hidden Zip Blouse



Product Detail

Material:
Quality Smooth Polyester Blend ( Transparent )

Measurement: 
Size S:
Length: 74cm * Shoulder: 38cm * Bust: 94cm * Sleeve: 57.5cm * Hem: 118cm * Sleevehole: 18cm 

Size M:
Length: 76cm * Shoulder: 39cm * Bust: 99cm * Sleeve: 59cm * Hem: 122cm * Sleevehole: 19cm 

Size L: 
Length: 78cm * Shoulder: 40cm * Bust: 103cm * Sleeve: 61cm * Hem: 126cm * Sleevehole: 20cm 

Size XL:
Length: 79cm * Shoulder: 41.5cm * Bust: 107cm * Sleeve: 61cm * Hem: 130cm * Sleevehole: 21cm 

Monday, November 2, 2015

#SusunAtur : Santan Aiskrim

Assalamualaikum wbt...
Salam Susunatur...
Lama sangat bonda tak bersiaran ceritera susunatur...
Sibuk je dengan story bisnes sampingan dalam blog ni...
Ampunnn sangat-sangat...

Ok, harini bonda nak share story pasal susunatur...
Susunatur apakah yang menjadi topik bonda kali ni???

hahaha...
tajuk ini sangat drama swasta...
Korang sendiri mesti pelik kan...
Tajuk makanan tapi kenapa label SusunAtur???
bukan label AirTanganBonda???
Jom kita baca dulu...

Bonda adalah mama bekerjaya...
Namun begitu, bonda akan pastikan
air tangan bonda yang menjadi santapan anak-anak dan suami setiap hari...
[Tapi tipu la kan kalau takde makan luar langsung, ade tu ade tapi jarang-jarang]

Untuk memudahkan proses memasak di dapur sehari-hari,
bonda memerlukan stok bahan-bahan segera seperti...
SANTAN [highlight besar sebab menjadi tajuk utama kan, hehehe]
Walaupon santan segera asalkan end product adalah air tangan bonda itu cukup memadai...

Selalunya bonda beli santan kotak...
tapi santan kotak tu pon bukan nye sekali guna boleh habis...
Memang tidak!!!
Sebabnya bonda memasak hanya untuk 4 mulut...
Nak-nak pula santan segera ni, PEKAT...

Santan kotak tu pon dah naik harga sekarang, huhuhu [redha dan bertabahlah duhai hati]

Untuk kesekian kali ni,
bonda beli stok santan seperti jenama dan packaging di bawah
[Sila rujuk gambarajah di bawah, hahaha... mentang-mentang buat n3 hari SPM]

Khalis Santan Segar...
Santan kelapa sawit...
1000ml @ paket size besar
harga : RM 7.50



Untuk memudahkan urusan memasak dan
memastikan santan sentiasa berada dalam keadaan baik,
bonda susunatur semula santan tadi ke dalam plastik ais krim Malaysia ni...
[Sila rujuk gambarajah di bawah]
1 plastik = 100ml...
bile nk masak menu yang memerlukan santan,
keluarkan satu "santan aiskrim" sebelum ke pejabat dari tempat beku
dan simpan di tempat dingin sahaja...
Faham kan???



Dimanakah "rumah" santan aiskrim???
[Sila rujuk gambarajah di bawah, hahaha...]
Di sini lah ianya tersimpan...
setelah di susunatur kan, terhasil lah 9 batang "santan aiskrim"
[lagi 3 batang "santan aiskrim" tiada dalam gambar, harap maklum]

Tapi bonda taip tadi 1 batang = 100 ml kan...
mane pergi lagi 100ml???
Hahaha, perkara tu pon misteri buat bonda...

9 BATANG SAHAJA SANTAN AISKRIM YANG TERHASIL
[korang renung sejenak dan fikirkan sendiri, okbye]



Ok, ini ada 1 klakarama sangat pada bonda...
sebelum bonda post n3 ni,
bonda da share gambar-gambar ni semua dalam acc wechat bonda...
tapi disebabkan malas nak menaip,
bonda hanya menyediakan caption "santan aiskrim"...
Lepas tu, ada pula kawan-kawan bonda pakat tanya,
sedap ke aiskrim santan???
dah la putih, anak-anak nak makan ke???
kenape x dibubuh pewarna???

Rupenye semua pakat tertipu dengan tajuk bonda di moment wechat tu...
hehehe...
no probs, ni bonda da share cerita keseluruhan...



Sekian sahaja kerinduan untuk n3 susunatur...
Luvinsyimanhafiz,
peace, no war!!!

Saturday, October 31, 2015

#GobokLesungpipit : Harga Runtuh Terpilih

Assalamualaikum wbt...
Salam Jumaat, Penghulu segala hari.

Sempena bulan kelahiran Puteri Sulong bonda Oktober ni, Bonda nk tawarkan#hargaruntuh utk 2 hot item ni...
Boleh gossip² dgn bonda di talian 013 7330044 utk harga runtuh yg bonda tawarkan...
Doakan yg baik² utk Cahaya Kegembiraanku (Nurul Insyirah)

TQVM
#specialpromooktober
#nurulinsyirahmuhamadhafiz

Size M :
Length: 141cm * Bust: 93cm * Waist: 81cm * Sleeve: 61cm * Shoulder: 36.5cm

Material :
Korea Chiffon With Full Silk Inner Lining

Description :
Functional Button , Size Zip , Belt attach to dress.

Measurement:
Size S :
Length: 140cm * Bust: 89cm * Waist: 83cm * Shoulder: 35cm * Sleeve: 61cm

Material :
Pearl Chiffon With Full Silk Inner Lining

Description :
Functional Button


Thursday, October 22, 2015

#GobokLesungpipit : Satin Lace bf Jubah


RM 100 + FREE postage #‎hargakasihsayangpelukcium
Material :
Quality Mixed Satin + Lace With Silk Inner Lining

Description :
Front Zip for BF , Both Sleeve end with zip.Product Detail


Measurement: 
Size S =
Length: 140cm * Bust: 89cm * Waist: 83cm * Sleeve: 58cm * Shoulder: 36cm


Size M =
Length: 141cm * Bust: 93cm * Waist: 88cm * Sleeve: 58cm * Shoulder: 37cm


Size L =
Length: 142cm * Bust: 97cm * Waist: 92cm * Sleeve: 59cm * Shoulder: 39.5cm


Size XL =
Length: 143cm * Bust: 101cm * Waist: 96cm * Sleeve: 59.5cm * Shoulder: 41cm







#GobokLesungpipit : Princess Lace Jubah


RM 95 + FREE postage #‎hargakasihsayangpelukcium
Product Detail
Material :
Lace + Pearl Chiffon With Full Silk Inner Lining
Description :
Side Zip , Front Zip for BF , Both sleeve end with zip.


Measurement: 
Size S =
Length: 138cm Bust: 84cm Waist: 72cm Sleeve: 57cm Shoulder: 35.5cm


Size M =
Length: 139cm Bust: 89cm Waist: 76cm Sleeve: 57cm Shoulder: 37cm


Size L =
Length: 140cm Bust: 93cm Waist: 80cm Sleeve: 58cm Shoulder: 38cm


Size XL =
Length: 142cm Bust: 98cm Waist: 86cm Sleeve: 58cm Shoulder: 39cm









Saat Aku Melihat Dunia

Aku Terima Maharnya

Nurul Insyirah bt Muhamad Hafiz

Nurul Iman bt Muhamad Hafiz

Designed by UMIESUEstudio 2014 FOR INSYIMANHAFIZ