Followers

Sunday, April 27, 2014

#SusunAtur : Projek Menggantung

Assalamualaikum wbt...
Bersiaran di ari minggu kembali...

Projek hujung minggu kn...
Tp yg pasti, mestilah mulut bonda ni 'menyanyi' dlu...
Barulah en papa tolong...

Berani la 'menyanyi' sbb hand drill da ade kt uma kn...
Makanya kerahan tenaga en papa...

Sbnrnye cian sgt kt en papa, x sempat rehat...
Jumaat mlm br smpai dr KL...
Sabtu ke Ipoh kenduri kawen kekupu rerama sblh en papa
Pas anta pengantin lelaki bonda amek kesemptan ajak en papa ke Stadium Indra Mulia, Ipoh...
Motif???
Sbb nk memeriahkan #raudhahdihatiku anjuran tv9

#raudhahdihatiku ala2 jomheboh gtu tp selebriti2 wanita media prima yang hadir sumenye bhijab...

Halamakkk!!! Melalut ke laut da bonda merepek ni...
Jauh dr tajuk...
Sowieee...



Igt lg x n3 INI???
Nak taw cite lanjut jgn lupe klik link di atas
Untuk projek hujung minggu,
sabun shampoo dispenser ni tlah bjaya digantung



Sarung bawang dan sarung kentang pon da ade 'rumah'
Penggantung ni ade 2 je lubang skru
En papa ckp kurang kukuh sbb tgh tu x di skru...
Makanya en papa da transformasi sket...
Bgeliga otak en papa, tq yunk, luv u sesgt...
Tempat penggantung ni yg lame
Recycle je


Last projek ari minggu...
 
Projek Lepas rak ni sekadar letak di atas table top je...
Skang telah dgantung...
Bawah rak ni bonda sangkut S
utk gantung kaen lap tangan...
Makanya, inilah rupe terBARU

Klw prasan, mase atas table top garam kunyit gula letak d rak atas manakala asam jawa lada hitam sebuk kari ikan dging dok blah bawah tapi bile digantung...

Garam kunyit gule alih ke rak bawah...
Garam kunyit berada seblah kanan utk memudahkan kerja n itulah yg selalu digunakan

Manakala yg jarang2 digunakan alih ke kedudukan yg tggi
Cmtu la susun atur bonda wat mase ni...

Sekian.

Luv insyimanhafiz,
Peace!!!

Friday, April 25, 2014

:IKLAN: Streamyx, Unifi

Assalamualaikum wbt..
sebelum ari minggu menjelma, mey wat 1 n3 iklan...

skang ni zaman teknologi maklumat yg serba canggih..
sume pon d hujung jari kn...

mcm2 plan plak disediakan utk perkhidmatan jalur lebar skang...

so, utk sesiapa yg memerlukan servis utk memasang streamyx atau unifi,
boleh la berhubung dgn En Halim spt talian di bawah...




mane yang sesuai???
streamyx @ unifi???
tgk kawasan anda...
sambil tu jenguk2 juga wet poket..
bajet n kemampuan diri yg mane???

tp it's ok la...
segalanya ade pakej skang ni...

yg dtg set2 pakej ni mmg save taw...
so rerajen sket julingkan biji mate utk bace pakej yg ade...

see...spt yg dimaklumkan tadi, BlockBuster Deal lg...



klw yg da ade pon kot2 nk tukar n test power unifi yg laju zasss ni
boooleh juga, ape salahnye...



korang bukan golongan ViP???
hello2, set2 unifi ni blh kategorikn korg as VIP, hehehe
siap dpt peralatan PERCUMA lg tu...
sape nk bg klw bukan dgn unifi nye pakej kn2???



ade la plak Ganjaran Perkhidmatan Nilai Tambahan...



HyppTV pon ditawarkan sekali...
saluran percuma tu standat la kn..
ade saluran PREMIUM gak..

mcm best je, mcm untung je...

korg malas eh bace iklan kecik2 tu???
 xde hal la...

sile hubungi En. Halim...
InsyaAllah sebaek mungkin servis yang akan diberi...

demi korg yg sudi bace iklan ni tp mls nk scroll naek utk dapatkn fone no...
ni, ak type utk korg 013-3405250 (En Halim)

insyimahafiz : selamat berblog dgn jaya nya menggunakan streamyx @ unifi...

Sunday, April 20, 2014

#SusunAtur : Stor dan Bilik Dobi

Assalamualaikum wbt...

Kembali bersiaran di hari minggu
Sepanjang minggu bonda 'bz' dengan xtvt ad-hoc
tp ok la sbb dapat pelepasan...
Walaupon dpt pelepasan,
bonda tetap masuk pejabat lepas habes latihan
Paling x pon sket dr keje yg blambak atas meja bonda
dpt selesai juga...

Ari minggu ni bonda belek2 gambar dlm hp...
Terjumpa la gambar2 tmpt mendobi...
Maka nya...



Mempersembahkannn.......
Stor dan Bilik Dobi
Hehehe

Kaen langsir koman nk bli rm3 semeter...
Cm kaen jersi tu, ape ek name kaen???
Jelujur je tmpt nk sangkut tu sbb kt dapur je pon...



Tengok2...
Ni rupe nye yg dlu
'Bercinta' nk ngemas...
Sbbnye, ini la port lempo (lempar)
sume bebrg uma mase renovate...
Mcm kalot gile kn time renovate teratak ni...

Maw idaknyeee...
Sbb renovate time bonda tgh pantang kt Melaka...
Everything en papa yang handel...

Tgk tu...rak pinggan da beralih fungsi...



Lepas gigih ubah kedudukan "anak dara jepun" tu...
Gini la gayanyaaa.......
Masalah lg time ni sebb paip air yg original pendek...
Kene beli yg baru tp x reti pasang sendiri...
Memerlukan bantuan en papa

Tp tepi tu still bsepah...



Lepas kemas2 part yg bsepah tu,
cmni plak hasilnya...
Tp bonda masih ase mcm berbulu je mate ni...
Dekat jeriji tingkap tu bonda gantung bakul berisi sepit baju nenggunakan S

Nmpk sinki n paip air kt hujung gambar tu kn???
Sebbnye, inilah dapur bonda dlu...
But now dapur da berubah lokasi



Ni kerajinan pagi sabtu, xbyk pon berubah....
Stok kiddie wash, sunlight, sabun mandi, ubat gg
semua stok letaknye kt stor ni,
atas lemari kabinet lame sebelah "anak dare jepun"
Kire "ruang dobi" la ni



Ini la rupe transformasi yg makan mase
utk bonda lakukan
Ok, itu baru part stok

Jom terjah cite "anak dare jepun" plak



"anak dare jepun" bonda dlu semi-auto je...
Auto tang spin n dry je, hehehe...
Bile ade rezki lebey, bonda upgrade...
Yg lame tu bonda x buang,
ajak en papa wat jariah dgn "anak dare jepun" semi-auto tu



Kerajinan ari sabtu makanya
Gini la upe terbaru...
Bangku merah bawah bakul merah tu gune time wat kenduri... so simpan nya kt stor...
Sebenrnye xde tmpt yg strategik utk simpan walaupon stor
Bile bonda pk2 cmni la care bonda blh simpan kusi...
Bakul kaler2 tu ade fungsi sendiri
Baju pama, baju ank2, baju suar kecik...

Dekat batang paip tu ade S utk gantung wetbeg Nurul Iman

Saje pix ni bonda amek smpai ke siling...
Klw perasan ade tali biru....
Bfungsi utk sidai baju memlm sebelom dialihkan ke luar pd siang ari... jimat sket mase bonda



Skang bonda belanja gambar sebelum da selepas plakkk
Kurang lebey cmni la bonda susunatur ruang dobi

Sekian utk n3 kali ini

Luv insyimanhafiz,
Peace!!!

Monday, April 14, 2014

:5S: The Dispenser di Bilik Mandi

Assalamualaikum wbt...
mcm byk plak projek bonda weekend mggu lepas,hahaha
byk x byk la tp mmg minta xcuse dr en papa...
minta "cuti masak" sbb nk setelkan baju je sbnrnye...
Nak membasuh, yg da berangkat x blipat, yg da basuh x bsidai

tn2 putri bonda kn pakai lampin moden...
mmg memerlukan kerajinan tahap tggi...
sebbnye en papa x pndai handel CD tu makanya
bonda mmg kene up kn kuase kerajinan, hahaha

Kali ni nk menaip cebisan cerite bilik mandi.
Sebelum tu, bonda nk wat pengakuan la...
Bonda ni x pndai dekorasi, nk mengemas n x semak je...
Tu pon kemas yg "kemas" d mate bonda,
dengan care n kemampuan bonda.

Teratak kami, kawasan kampung...
Teratak bonda diami ni, uma bujang en papa dlu...
Tp Alhmdulillah, ni teratak kami, kami x menyewa...
tetiap bulan xde pon org call msg @ ketuk pintu minta duit sewa...
bonda bukan blagak sebaliknye bersyukur dengan rezki dr Allah swt ni...

Setiap rumah ofcoz la ade bilik air...
bilik air rumah bonda berasingan di antara bilik mandi dan bilik termenung (jamban)

di dalam Islam pon, digalakkan bilik mandi dan bilik termenung berasingan
tapi kalau kediaman yg da mmg dibina bilik mandi dan bilik termenung nye bersekali,
maka bertabahlah kalian...

kerana ape ye???
kerana, makruh bile ambil wudhu' sekiranya bilik air nye pakej

bonda x pndai sgt bab agama tp ni bonda dengar ustaz bagi ceramah...
rumah mertua bonda pon pakej bilik air nye tp itu duuulu...
bile mertua g "bace kitab" n ustaz maklomkan sedemikian, 
makanya mertua bonda da renovate pakej bilik air diorg menjadi bilik berasingan..
naseb baiklah bilik air uma mertua besar
(xde la sebesar bilik air d hotel2 tu tp cukuplah untuk mengasingkan bilik termenung n bilik mandi)

tp jangan la isaw, bukan menjadi 1 dose, hanya makruh bile berwudhu'
sekiranya x dpt nk mengasingkan bilik termenung n bilik mandi ade enisiatif lain...
bilik amek wudhu' pastikan penutup jamban tu bertutup (ini sesuai utk jamban jenis duduk)
klw jenis cangkuk ni xde idea plak utk bonda share, harap maaf yerrr...
#sharingiscaring

ok, nk cite pasal dispenser sabun mandi n shampoo sebenrnye tp ape salahnye bonda bkongsi sedikit ilmu
untuk manfaat dan kebaikan bersama...
lagipun yg bonda kongsikan tu dituntut agama...





lihatlah...dispenser sabun mandi n shampoo mengikut kemampuan bonda
OK!!! da x semak mate tgk botol shampoo dlm bilik mandi
dan dengan care ini, bonda da boleh wat bajet bulanan bile shampoo nk abes...
Ye la, lutsinar kn dispenser ni...

lg 1, pd firasat bonda dengan care ni c kakak Nurul Insyirah xde la maen sabun setiap kali mandi
klw yg dlm botol tu, selagi x abes selagi tu la die maen sabun tu...membazir jer...
klw botol kosong n bonda x refill lg, die siap masukkan air lg utk maen...huhuhu

apesal gini upe gaye dispenser bonda???
japg bace sambungan kt bawah yerrr...

yang ni bonda kirim en papa tolong belikan kt Happy Home Parit Buntar
tapikan da mahal la dr arga yg bonda beli sebelum ni...
en papa kate da naek harga kot, ntah la...
da selamat diprojek kan pon, hehehe





nk mejawab persoalan di atas td, sile rujuk gambar di bawah...
bonda gune cable ties je ikat dispenser ni...
ikat dekat batang paip lak tu...

laaa...kn bonda ckp td teratak bonda ni kampung jer...teratak en papa dr zaman bujang...
segala paip air pon en papa wat sendiri...tu pasal la tersembul je nmpak batang paip ni...
x tertanam dlm simen dinding...

sebenarnya, mmg nk drill ke dinding bilik mandi pon dispenser ni tapi...
mesin hand drill tu ade kt uma mertua...en papa bagi pinjam time nk kenduri adik ipar bulan 3 ritu...
nanti da amek balik hand drill tu ade lg la perubahan nye...

en papa da bsore nk kumpul duit utk renovate bilik mandi n bilik termenung...
nk tanam segala paip ke dalam simen...
sesame doakan utk kami sekeluarga...
semoga angan2 en papa menjadi kenyataan...
Aaamin Ya Rabbala'laminnn...

sekian.

Luv insyimanhafiz,
Peace!!!

Sunday, April 13, 2014

:Resepi: Apom Polkadot

Assalamualaikum wbt...
Utk yg ni bonda nk wat n3 resepi lak...
(Kebetulan mmg rajen nk amek pix time wat resepi ni,
kire projek ari minggu la ni utk jajan ank2)
Bukan resepi sendiri tp c n p gak...blajar dr opismate
Sedar x sedar da 2 tahun bonda blaja resepi ni

Yang ini adelah bahan2 yang diperlukan...
Untuk lebey jelas, blh thru ke n3 INI


Cara2 nya :

1. Masukkan semua bahan (kecuali filling) ke dalam mangkuk, pukul dengan kelajuan maksima sehingga kembang (AMARAN : sile gunekan mixer, penggunaan blender hanya menyebabkan anda kerugian)



2. Bahagikan adunan dan titiskan pewarna.
(Nampak x picagari tu???
Bonda wat keje senang jerrr...
tarik pewarna menggunakan picagari then
tembak ke dlm tepung...
ini adalah konsep mempelbagaikan penggunaan, hehehe)



3. Masukkan adunan ke dalam piping beg
(Bonda xde piping beg so masuk dalam beg plastik kemudian ikat dengan getah tempe)

Untuk mendapatkan lubang, potong sikit di hujung beg plastik. Tapi, jgn potong besar, kecik je...klw besar nnt tepung kuar laju, nk wat dot2 pon x cantek



Kemudian sediakan acuan ini yer...
Susun paper cup dlm acuan kuih lompang
Nak kukus pon masukkan ke dalam periuk kukus dengan acuan lompang tu skali



4. Picitkan separuh adunan ke dalam paper cup kemudian taburkan / letakkan filling dan picitkan semula adunan sehingga memenuhi paper cup

5. Last skali, bolehlah dot2 kan adunan td dengan warna tepung yang berlainan @ mengikut kreativiti memasing

6. Kukus selama 10-15 minit

SELAMAT MENCUBA =')

Sekian.

Luv insyimanhafiz,
Peace!!!

Saturday, April 12, 2014

:5S: Transformasi dan Melabel

Assalamualaikum wbt...
Salam hujung minggu
Cube bersiaran di hari minggu, hahaha...

Berani la utk bersiaran sbb gambau mmg da ade dlm hp...
Cume nk upload dlm blog jerrr...
Maka dengan itu, terjadilah n3 di hari minggu, hehehe



Ini gambar tahun lepas dalam n3 INI



Ini plak pix selepas...
tp bonda jadi berhutang lak gambar ni sebab....
Bonda x upload pon gambar selepas dilabel ni, huhuhu...
Ampun yerrr...

Tp xpe, kan bonda da belanja gambar ni...hehehe
(Sedapkan ati je ayt di atas)
Siap dengan gambar transform lg...



Mempersembahkannn...
Gambar terbaru...
Ini la rupe tmpt simpan garam, kunyit, gula, lada hitam, asam jawa, rempah kari daging beserta kari ayam...
Bukan saje da bertukar ke tupperware tp siap dilabel lg...

Nape bonda bertukar ke tupperware dr balang2 kaca biskut raya tu ye???

Mestilah ade sebab kan...
1. Mudah dan cepat
(capai tupperware garam tekan hujungnye penutup terbuka trus sudukan bape banyak kuantiti yang diperlukan, begitu juga dengan bekas yang laen2.
Memasak memerlukan kepantasan.
Tapi gula x boleh simpan dalam tupperware garam tu sebb nnt mudah bersemut)

Nape bonda pilih tupperware, sedangkan kedai rm2 pon ade jual tipuware dengan fungsi yang same malah Daiso pon turut menjual...

1. Tupperware tahan lasak
2. Reward untuk diri bonda
(Keje sebulan trok2 selain utk keperluan anak2 bonda bg reward kepada diri sendiri tp bukan keperluan peribadi lebey kepada untuk kegunaan dapur)

Macam yang bonda pernah nyatakan dlm n3 sebelum2 ni, bonda x beli sekali harung sesuatu keperluan tu tp ade bajet utk 1 1 bulan nye gaji.
Selain itu juga, bile membeli secara on9 ni, bonda TIDAK tertumpu hanya pada seorang penjual tapi beberapa orang penjual hingga mendapat arga berpatutan.
Memilih secara bijak.
Diharap peniaga2 di luar sane bersabar dan bertabahlah bile berurusan dengan bonda, hehehe

Sekian.

Luv insyimanhafiz,
Peace!!!

Notainsyimanhafiz : ade bercita2 utk menggantung rak baru tu...

Friday, April 11, 2014

:5S: Melabel 'The Dispenser'

Assalamualaikum wbt...
Bersiaran di pagi Jumaat, pagi yg penuh barakah, penghulu segala hari...

Ape topik rini???

Bawah label "5S" mengenai the dispenser...

Ape plak kesahnye???

Gini kesahnye... (hehehe)

Duluuu...tahun lepas la...bonda ade update cite pasal sabun basuh pinggan kt SINI spt pix d bawah





Lepas beberapa ketika, bonda transform plak ke kaedah yg lebey fleksibel n menjimatkan ruang sinki spt pix kt bawah ni plakkk...
Untuk ceritera lebey lanjut, blh usha kt SINI




Yang terbaru...
Bonda telah selamat melabelkan the dispenser ni
Cecair biru utk sabun basuh tgn cap tesco manakala
Cecair kuning plak sabun cuci pinggan jenama sunlight

Sabun basuh tangan cap tesco tu wangi, bonda suke
Sabun cuci pinggan sunlight ni mmg serasi dgn bonda. Kebetulan plak mmg tgn bonda xde mslh dgn sabun...

Ok, tujuan melabel the dispenser ni ofcoz la sbb utk kemudahan kn...
Lebey utk kemudahan kpd tetamu...
Klw bonda n en papa cmfirm khatam sgt sabun yg 2 ni...
Tp bile tetamu dtg sedikit bmslh la kn,
diorg mane nk taw  sbb da dsalin dr bekas asal.
Itulah sebab musabab bonda melabel.

Ok, itulah saje kesah utk n3 ni.

Sekian.

Luv insyimanhafiz,
Peace!!!

Tuesday, April 8, 2014

:5S: Sekaum tapi TAK Seragam

Assalamualaikum wbt...

Jom cite pasal dapur...
klw pmpuan nk cite bab dapur ni, mmg x abes kn???
ade saje x kene kt mate...ade saje nk diubah..
bonda mmg kene jaga la, kene jadi contoh utk 2 org putri tu...
sebelum disiplinkn ank2 kene disiplinkn diri sendiri...

SEKAUM tapi TAK SERAGAM
Hamboiii makkk, gempax je tajuk...
tp label 5S, acaner tu???



See...kn sekaum tu (sudu) tp TAK seragam (tak same kaler)...
tu pasal la gtu tajuk n3 ni...
nk wat n3 pon kene pk kn tajuk...
tajuk ni dpt idea dr my sis yg nun jauh d pantai tmur...
tq ye kak, tlg bg idea utk tajuk n3 kali ni...syg ko...hohoho
Ini sudu yg dpt free time dok bli susu Nurul Iman...
Yg warna biru dutchlady stage 1 dan yg warna pink tu dutchlady stage 2

[Bonda bf Nurul Iman 5bulan je pastu Nurul Iman xnk, sedey ok nk pisah susu bdn, huhuhu :( ]
Ok2, stop drama swasta...back to story

Sudu yg dpt free bebyk (byk x byk la tp blh rotate gune)
tu bonda simpan...

Bukan saje utk sudukan susu 2bradeq ni tetapiii....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Hahhh...garam kunyit n lada hitam pon bonda sudukn gune sudu susu ni...
Bgune hokeyyy...comey pon comey...
Hehehe...
sekali lg, sekaum tp TAK seragam...
Sudu pink tu bekas garam...
Yg isipadu kuning tu ofcoz la kunyit kn...
Manakala isipadu hitam tu serbuk lada hitam...
dlm tupperware pattern ni gak bonda boh asam jawa tp x show kt cni la...
klw show kt cni lagi x sekaum + x seragam...hahaha
sbb dlm tupperware asam jawa tu xde sudu comey ni pong...



Selain itu, bonda gak gune sudu ni utk sudukan serbuk kari ikan, dging n gula utk masakan
Gule, sbb bonda msk x gune pak aji...
So gule sebagai pengganti n ofcoz ade gule khas utk masak...
utk pix yg ni SEKAUM + SERAGAM yer...hehehe
sume kaler biru n sudu jenis yg same...
(da name pon sudu free, meme same r kn)

kari dging n kari ikan ofcoz kene label ye puan2...
bukan nye bonda kenal sgt serbuk rempah tu selagi x jadi kuah, hohoho...
bile gune scoop cmni, bonda senang nk agak byk mane nk gune serbuk rempah kari tu...
+ - 8 hingga 10 scoop diperlukan utk bonda masak kari...
+ - = sepeket kecik serbuk rempah kari...
see, kn memudahkan keje tu...

ok, itu saje itu n3 kali ni...
lebey kepada cite pasal sudu jer...
tp tu la, free n kecil tetapi bgune...
"kecil2 cili padi"
moge bermanfaat n3 kali ni...

sekian.

luv insyimanhafiz,
Peace!!!

Friday, April 4, 2014

:5S: Ruang Tamu merangkap Ruang Keluarga

Assalamualaikum wbt...
lame x bersiaran...bile bersiaran gile selfie update la plakkk, hehehe

da lame simpan pix dlm hp...
mey nk share sket...



ni la upe ruang tamu merangkap family area teratak bonda...
bertabah sgt ni meng"upload" keadaan bsepah...
sbnrnye inilah hakikat, huhuhu :p
selimut bantal c kakak atas kusi tu.
balik taska nk minum susu pon kai bantal selimut, *pengsannn*

dlu, teratak bonda ni x besar mane. setakat kusi double tu jer...
klw perati bebetol, kusi singel tu tggi 1 bata dr kusi double...
yg rendah tu tapak teratak lame.
keluasan uma ni bape ek??? lupe r, hehehe

nmpk tiang sebelah kiri pix ni???
itu la tiang seri teratak bonda...
time renovate uma ni xblh nk buang, klw buang smpai ke bumbung kene runtuhkan semula
hohoho...btabah saje la...
en papa minat sgt hall besar ni, bilik biase2 jer...



kerusi utk hall ni, mertua yg bagi mase memule bonda berkahwin dgn en papa...
so, da lima tahun lebey la kerusi ni bjasa pd kami sekeluarga.
tq to parents in law yg bg kerusi ni kt bonda n en papa
mak ckp, kusi ni berat tp pd bonda ok, sbb nmpk antik...



BERTUKAR!!!
Tadaaa...
bonda da ubah suai...
xde la byk mane cume menyusun utk memberi kelainan...
nak plak time ni en. papa o/s kn so dgn hajat bile en papa balik ati senang tgk uma yg bersih n "baru"
memlm ari bonda kemas ni sorg2...
2beradeq tu plak sebok maen belakang kusi yg kt tiang seri tu...

hajat ati, kusi double kt tiang seri tu akan jadi pemisah hall dgn ruang family kami



hambekkk...selonggok sarung kusyen...
memlm ari tu gak bonda salin sarung kusyen n cuci.



SIAPPP!!!
ni la sket sebanyak ruang tamu teratak bonda...
kami sefamily tgk tv pon still melepak cni sbb tv mengadap kusi yg 3 tu...

bonda suke gak keadaan ni,
senang nk nyapu n mudah nmpk ktne bebarang menan 2 putri tu kot2 bsepah bawah kusi...
tmpt menan diorg pon bonda da ubah masuk bilik diorg yg x sebesar mane tu...

atas meja kopi tu, bonda lapik dgn sejadah...
xde lapik meja pon...

langsir dlm uma ni sume baru wat...tu pon ade 1 set jer...
sbbnye bonda upah org...tp bonda suke dgn hasil keje tailor ni...
dr sukat tgkap, drill railing, pasang langsir sume die wat, bonda sedia wet je la..
almaklom, org x pndai menjahit
langsir yg kt meja kopi tu, klw perasan ade 2 tone (bunga + plain)
bonda bli yg kaen bunga je, kaen plain tailor yg cari n belikan...
kurang lebey + - sume rm600 utk servis langsir.
pd bonda ianya berbaloi 
dlu time teratak ni blom diubah suai, jujurnye uma bonda x gune langsir...hahaha...

sarung kusyen ni yg lame je, turun tmurun dr uma mertua...
tp masiih elok kn, so bonda pakai ganti je la...

hohoho...cm panjang plak n3 ni...
mementang lame x up n3...hehehe...

mey share cite korg kt #cabaranbulanmacaprsusunatursioca

sekian,

luv insyimanhafiz
Peace!!!

Saat Aku Melihat Dunia

Aku Terima Maharnya

Nurul Insyirah bt Muhamad Hafiz

Nurul Iman bt Muhamad Hafiz

Designed by UMIESUEstudio 2014 FOR INSYIMANHAFIZ