Followers

Tuesday, June 13, 2017

Ramadhan 1438H : Soq Sahur

Assalamualaikum wbt
Kembali bersiaran di Ramadhan 18
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ

Ini cerita Ramadhan ke berape ya? 
Ini cerita sahur @ soq Ramadhan ke 14...

Soq adalah semantik utara yang bermaksud SAHUR...

ceritanya,
sejak 2015 Syirah dah start belajar berpuasa seawal usia 6 tahun.

Bonda da plan dengan encik papa untuk bersahur di luar sekali dalam sebulan...
Sebab Syirah seorang yang susah makan,
fastfood je pilihan yang mudah. 
Sebagai reward untuk syirah juga.

Untuk tahun ni sekali lagi sarapan KFC menjadi menu sahur...

Seawal 4 suku bonda bertindak selaku warden kejutkan en papa dan anak-anak... (HªHªHª)

اَلْحَمْدُ لِلَّهِ
kawasan Permatang Pauh ni agak mudah mencari kedai makan mahupun fastfood. 

tadaaa, 4 beranak punya sahur yang dah habis. 

Ini antara cara bonda layan anak-anak di bulan Ramadhan...
kengkawan lain pula macam mana??? 

boleh share kat komen bawah

Thursday, June 1, 2017

#AirTanganBonda : Iftar Ramadhan 5

اَلْحَمْدُ لِلَّهِ
bersiaran di Ramadhan 6,
menu iftar Ramadhan 5
korang bersungkai apa semalam???

harini menu separa western...


dalam pinggan tu mcm yang korang nampk la kn...
yg bulat sebelah kiri sosej tu nasi goreng egg tart (HªHªHª, nama menu tak nak mengalah -
cara buat sama juga macam macaroni baked)

untuk pencuci mulut pula :


1. Sagu Gula Melaka
2. Soya Bandung

Ooº°˚˚°ººќ, harini bonda share sikit :
1 cawan sagu masak dengan 1 cawan air
(gunakan cawan yang sama)
1 : 1 la kekdahnye...

tapi masa masak bonda still perati dan kacau sagu tu...
bila putih² like mata ikan tu tak habis,
tambah la air sikit² sambil kacau...

antara petua yg bonda pernah terbaca,
rendam dulu sagu tu sebelum masak, atleast 4jam...

tu je kot untuk harini eh...

#dapurbondalesungpipit
#bondalesungpipit
#daridapurbonda
#airtanganbonda

Saat Aku Melihat Dunia

Aku Terima Maharnya

Nurul Insyirah bt Muhamad Hafiz

Nurul Iman bt Muhamad Hafiz

Designed by UMIESUEstudio 2014 FOR INSYIMANHAFIZ