Followers

Wednesday, October 9, 2013

Oh Anak!!!

Assalamualaikum, Selamat Pagi, Salam 1 Malaysia...
Wah...panjang berjela kn bonda wish arini...sbnrnye ati bdebar...bak kate org utara ketaq
u now y??? opcoz u don't now kn...
Alkesahnye...rutin bonda pepg mghantar Nurul Iman ke rumah pengasuh (semenjak 2 - 3 bulan ni mghantar kakak ke Taska da menjadi rutin abg syg n en papa pon da tukar timing masuk keje, WP3 (8.30 - 5.30) sumenye kerana ank2...)
Sekali lg alkesahnye...time nk smpai kt round d bout seberang jaya tu...Nurul Iman da menjunam ke bawah dr atas seat die...bonda gelabah wey...dlm ati n pale tu da pk, jgn la Nurul Iman t'tolak gear auto tu ke N tp....ape yg bonda was2 kn dlm ati n minda menjadi kenyataan..so menderum la kete tu ..cecepat tarik Nurul Iman kt peha bonda tp tlupe lak nk change gear then tekan myk...skali lg kete tu menderum n agak melelong atas jalan raya tu...mujur la xde kete bdekatan bonda...pastu tnampk plak lampu da hijau...halamak, cmne bonda nk btolkan c Iman ni??? xpe la, ikot je rules jalan raya...tp Nurul Iman da mcm ulat meniarap atas peha bonda.sedikit mengganggu pemanduan bonda...tetibe lak kene hon dek kete blakang, hatoiii gelabah dlm ati...yg kete blkg ni pon ape ko x nmpk ke "sign" kt cermin belakang kete bonda ni??? kn da tnjuk ade baby on board...lepas je susur nk ke Tesco trus brenti tepi utk btolkan n duduk kn Nurul Iman kt seat die...huhuhu...gelabah cuak n segalanya ade...tp Alhamdulillah, Allah melindungi Nurul Iman n selamat pon menghantar c kecik tu ke uma pengasuh...
Moral of d story : pakaikan tali pinggang kaledar kt ank2 anda bile berada d baby seat (masalahnye Nurul Iman akn mengamuk bile pasang seat belt... ***pang*** utk bonda - byk alasan kn ko bonda. huhuhu...)

No comments:

Saat Aku Melihat Dunia

Aku Terima Maharnya

Nurul Insyirah bt Muhamad Hafiz

Nurul Iman bt Muhamad Hafiz

Designed by UMIESUEstudio 2014 FOR INSYIMANHAFIZ