Followers

Thursday, June 1, 2017

#AirTanganBonda : Iftar Ramadhan 5

اَلْحَمْدُ لِلَّهِ
bersiaran di Ramadhan 6,
menu iftar Ramadhan 5
korang bersungkai apa semalam???

harini menu separa western...


dalam pinggan tu mcm yang korang nampk la kn...
yg bulat sebelah kiri sosej tu nasi goreng egg tart (HªHªHª, nama menu tak nak mengalah -
cara buat sama juga macam macaroni baked)

untuk pencuci mulut pula :


1. Sagu Gula Melaka
2. Soya Bandung

Ooº°˚˚°ººќ, harini bonda share sikit :
1 cawan sagu masak dengan 1 cawan air
(gunakan cawan yang sama)
1 : 1 la kekdahnye...

tapi masa masak bonda still perati dan kacau sagu tu...
bila putih² like mata ikan tu tak habis,
tambah la air sikit² sambil kacau...

antara petua yg bonda pernah terbaca,
rendam dulu sagu tu sebelum masak, atleast 4jam...

tu je kot untuk harini eh...

#dapurbondalesungpipit
#bondalesungpipit
#daridapurbonda
#airtanganbonda

No comments:

Saat Aku Melihat Dunia

Aku Terima Maharnya

Nurul Insyirah bt Muhamad Hafiz

Nurul Iman bt Muhamad Hafiz

Designed by UMIESUEstudio 2014 FOR INSYIMANHAFIZ