Followers

Thursday, August 28, 2014

#SusunAtur : Rumah Ubat-ubatan

Assalamualaikum wbt...
ari ni bonda ase nak menaip cite susunatur ubat plak...
Dalam uma korang, ktne korang simpan ubat???
dalam peti, bekas, kotak @ ape2 yang khas ke utk korang simpan ubat???
tweet2...bonda maksudkan ubat sapu luaran taw, bukan ubat utk makan...

dalam uma bonda memang ade "first aid box" yang wujud sebelum ade ank sorang lg...
tapi kan, ade sikit kekurangan kt box tu...
1. licin
2. x tahan berat

cer korang tolong pk, minyak angin kn berat...
bile boh dlm "first aid box" tu jd melendut lantai "first aid box" tu...
walaupon ade 2 level tp kekurangan yg same tetap wujud...

nak plak kn, bile g langkawi, borong sebeban minyak gamat...
bile kawan2 g lgkawi, bawa balik mai bg minyak gamat sorg sebotol lg
ape ko pk cukup nk boh sebeban myk gamat, segala minyak angin dlm "first aid box" tu???
itu belom lg kapas luke segala bagai...
ade plak hansaplast sekotak...

hahhh...taw pon korg x cukup kn???

so, ape enisiatif bonda utk meleraikan kekusutan ni???

KOS PROJEK
1. Bakul 4 segi tinggi - RM 6.90 - beli dr IKA (kedai barang plastik depan market Seberang Jaya)
2. Skru - stok skru en. papa - beli dari hardware semestinya
3. Tenaga en. papa - RM nilai ikhlas bantu bonda - beli dengan kasih sayang (hehehe)

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

maka, inilah hasilnya.
en. papa gantung bakul tu dengan skru...
add-on 1 bakul di bawah "first aid box" untuk menampung ubat-ubatan...
di sinilah "rumah ubat" dan seangkatan dengan nya
lokasi "rumah ubat" ni di sudut hujung ruang tamu teratak kami...

dalam bakul add-on tu terdapat stok minyak gamat, yoko2, minyak angin @ minyak panas
coolfever (standby klw ank tibe2 demam tgh mlm)...
senang cite, dalam bakul add-on ni ubat2 berat...
ketinggian bakul tu memberikan impak yang tinggi utk penyimpanan botol2 ubat

dalam 1st aid box plak bonda simpan vicks, minyak cap kapak, kapas, 
hansaplast n segala keperluan ubatan yg ringan...
hansaplast tu bonda beli RM1 sekotak...
motif???
c kakak insyirah tu...
luke sket sume hentam hansaplast...
kdg2 itu la jd pasal pepg time nk g sek...
bile bli RM1 skotak bonda x ase ralat sgt
cool n hot bag pon dok dlm tu gak

hahhh...cmtu la kesah "rumah ubat" kt teratak bonda ni...

projek murah dan menjimatkan.
yg penting susunatur yg sistematik utk bonda...

sekian.

luv insyimanhafiz,
peace!!!

2 comments:

cik hani said...

comel tempat ubat tu..
yang penting senang nak capai dan satu tempat semuanya.. tak de nak letak merata-rata

Petak Bunga said...

penting ni..
malang tak berbau

Saat Aku Melihat Dunia

Aku Terima Maharnya

Nurul Insyirah bt Muhamad Hafiz

Nurul Iman bt Muhamad Hafiz

Designed by UMIESUEstudio 2014 FOR INSYIMANHAFIZ