Followers

Monday, October 20, 2014

#Family : Masa Berkualiti

Assalamualaikum wbt...
Ke mane hujung minggu ni kawan2???

Insyiman nk berjalan-jalan ke Penang.
Jom la ikut...

Kitorang pergi under rombongan taw tp kitorg naik kereta, tak naik bas. Hehehe...

Rombongan ni anjuran Tabika KEMAS Sg. Kechil, Nibong Tebal. Masa bonda berpantang Nurul Iman, Insyirah menumpang tabika ni seketika. Makanya, cg tabika yg merangkap mak cik en papa pelawa kitorang utk sertai rombongan.
Bila pergi secara berpasukan kosnya dikira pakej.
Jadi, jangan tanya pada bonda how much tiket masuk.

Jom bonda belanja gambau.

Tempat pertama yang kitorg lawati ialah...

*biarkan gambar berbicara*

Dari bawah ni nk smpai ke atas kene naik keretapi.
Kelajuan keretapi tu 40km/jam dan dalam mase 5minit kite akan sampai ke destinasi...
5minit tu terase lame sebab nye bentuk muke bumi yg mencerun, huhuhu (cuak perut)
Alhmdulillah, setelah 7 tahun bermastautin di Penang, bonda berjaya gak menjejakkan kaki ke sini.

Bile smpai dekat atas tu, bonda ase kagum sgt.
SubhanAllah, indahnye ciptaan-Mu...
Sooo, sesape yg x pernah smpai BUKIT BENDERA ni lg sila batalkan niat nk melawat negara orang tu, hehehe...
Atas ni pon sejuk, aman daman, sesuai juga untuk honeymoon.
Hotel pon ade, pemandangan pon cantik...

seterusnya bonda belanja gambau berani mati lak...

hohoho, dr mane dtg kekuatan bonda nk bgambau dgn haiwan seekor ni???
hahhh, diri sndiri pon plik.
en papa yg ajak, bonda ikutkan je..
Insyirah xde dlm ni coz die takut, Nurul Iman pon sebb bonda dukung.
kalau tidak asenye die sndiri pon da jd pemerhati kt bawah cm kakak die.

selain ular, ade burung kakak tua yg bijak tu.
korg boleh pilih, nk bgambau dgn ular @ burung kakak tua.
tp kn, korang dilarang mengambil gambar haiwan tersebut mggunakan handphone korg.
sile hormati hak pemilik kerana itu la sumber pendapatan diorg demi sesuap nasi.
alaaa...x mahal pon, RM10 je korg bayau.



Kau kunci, cintaku di dalam hatimu...
ku pahat namamu di mangga pintu...
hahaha, dramatik sungguh.
bonda bgmbau je, x de pon kunci bgai name kt situ.
"ku pahat namamu di dadaku wahai kekanda"

hahaha...mahal, RM30...makan pon kenyang

Nurul Insyirah bab posing serah kt die.
Nurul Iman tu kegayatan sebenarnya.



Pastu kitorg reronda naek kete ape ke name ntah...
tp yg bonda pasti kete yg org selalu gune kt padang golf tu...
ape name wey, cer gtaw bonda...



next moment, bgambau lak kt keretapi pertama ni..
inilah cg tadika @ makcik beserta ank daranya...



penat berjalan kite basahkan tekak plak...
ais kacang @ ABC
Serius sedap...
sebenarnya, bonda nmpk family meja sebelah makan..
g la mencari kt kawasan foodcourt tu tp x jmpe...
dengan muke x malu n selamba, bonda tanya kat akak meja sebelah tu, "kakkk, beli ktne?"
asben die dgn baik hati gtaw kt bawah...hehehe...
makanya lepas la hajat bonda nk merasa...
ada buah kiwi, dragon fruit, pisang n pelam tgh2 tu ade 1scoop ais krim
kt bawah ade ABC yg baaanyak sgt kacang merah nye
(bonda suke, bonda suke)


setelah selesai membasahi tekak dan mengisi perut, kitorg pon menaiki keretapi utk trun ke bawah

time ni diorang tengah dekorasikan sempena sambutan Deepavali.



rahmat Allah bakal membasahi bumi,
sekian saja lah lawatan kami di sini...

Moh kite ke destinasi seterusnya...

Dari ulat jadi kepompong,
duduk tidur dalam kelonsong,
cukup masak kepompong pecah [pommm!!!]
Jadilah rama-rama yang indah.

Rama-rama terbang merata,
sungguh cantik aneka warna
hisap madu di pohon bunga,
tapi sayang hidup x lama..

huhuhu, cmtulah kitaran hidup rerama..
sebenarnya nk gtaw lokasi seterusnya ialah TAMAN RAMA-RAMA
kalau perati gambau di atas bebetul, ade seekor rerama tgh menghisap madu

byk nye rerama berterbangan sampai atas kepala pon ia hinggap.

selain itu, ade gak hidupan lain kt Taman Rerama ni...
Pokok Periuk Kera...

ade banyak lagi tp bonda x sempat snap dek kerana mendukung Nurul Iman.


*kami 3 beranak* 


kami Sekeluarga @ 4 beranak.

Lepas pada ni, kitorg ke Kebun Bunga...
kat sana boleh mandi manda, ade kolam...

mula2 ingatkan perancangan batal sebab hujan tapi kanak2 tabika tu nak sangat pergi.
diorg siap blh kate kt cikgu klw demam nnt mkn ubat...
hehehe...bijakkk, bijakkk...

diorg mandi pon dalam keadaan hujan renyai2...
anak dare bonda 2 orang tu pon mandi sebb baju mandi diorg mmg da bawa...
lagi pon mane blh tahan tengok kolam depan mate...
apa pon seronok tgk anak2 happy...

sekian sahaja masa berkualiti kami di hari minggu.

luv insyimanhafiz,
peace!!!

notadaribonda : tq #umiesue utk header watermark yg ohsem.

1 comment:

UMIE SUE said...

Cecomellllss watermark tu..hee

Saat Aku Melihat Dunia

Aku Terima Maharnya

Nurul Insyirah bt Muhamad Hafiz

Nurul Iman bt Muhamad Hafiz

Designed by UMIESUEstudio 2014 FOR INSYIMANHAFIZ