Followers

Tuesday, June 16, 2015

#D.I.Y : Mini Kabinet Bajet

Assalamualaikum wbt...

Lama sangat rasanya blog bonda ni tidak bercerita tentang #susunatur
Banyak kerja tergendala, huhuhu...

Dalam diam, rupanya ada "silent reader" dari kalangan rakan sepejabat...
[bonda malu ok, hahaha] - sebab tak sangka ada orang yang sudi skodeng blog bonda ni...

Nak mengubat rindu hati bonda pada cerita #susunatur dalam blog ni,
bonda kongsikan alkisah "Mini Kabinet Bajet"
[tunggang langgang otak ni fikirkan tajuk n3, hahaha]

Sebenarnya konsep D.i.Y yang bersifat bajet ciput...


Antara peralatan yang bonda perlukan
L-Bracket : RM 7.90 / sepasang
Lokasi belian : Mr. DiY, Tesco Seberang Jaya
Keperluan : 2 pasang
RM 7.90 x 2 = RM 15.80





Storage Shelf ni beli di Tesco Seberang Jaya
Saiz boleh rujuk pada gambar
Harga??? = RM 29.88
Keperluan : 2 buah rak
RM 29.88 x 2 = RM 59.76





Dinding suci murni yang belum dicemari idea bajet bonda.
Lokasinya semestinya lah di dapur yang merupakan bilik ke2 bonda dalam teratak ni...
hehehe





idea da ada kan???
so, bonda mohon pertolongan kudrat en. papa untuk merealisasikannya
Beginilah gambaran yang bonda maksudkan





Setelah En. Papa bertungkus-lumus membanting tulang empat kerat
(wahhh, hiperbola sangat ayat, hahaha)
dengan idea bajet bonda, inilah yang terhasil





Setelah disusun aturkan oleh bonda, jadilah serupa ini.
Atas dari kanan :
1. Mixer
2. Mini Choc Fountain dan Sandwich Maker
3. Rice Cooker 1.8L [Hadiah kahwin]

Bawah dari kiri :
1- Rice Cooker [kuantiti 2-4 orang]
2- Blender [untuk mix adunan caramel]
3- Blender [untuk cili kering dll yang berkenaan]

Paling atas tu teko ajaib aladdin, hahaha...
tak la teko air basuh tangan, nenek bagi...hehehe...

sekian saje untuk waktu dan ketika ini.
#berkurundahn3nidalamdraf

luve insyimahafiz,
peace with luve.

2 comments:

NabilaHasyim said...

Oh mcm tu guna L tu ye, first time tgok, huhu..
Maknanya, rak tu letak atas L tu je atau ada attach guna skru pd L tu..

Muat je semua brg masuk dlm rak.
Sesuai sgt!

bondalesungpipit said...

NabilaHasyim : Rak tu letak atas L je...xde attach skru pon...

Saat Aku Melihat Dunia

Aku Terima Maharnya

Nurul Insyirah bt Muhamad Hafiz

Nurul Iman bt Muhamad Hafiz

Designed by UMIESUEstudio 2014 FOR INSYIMANHAFIZ